Kennisbank

Afleiding voorkomen

Natuurlijk is het erg verleidelijk om tijdens de les of tijdens het huiswerk maken even naar social media te gaan, of stiekem een spelletje te gaan spelen. Bij het Tabor College doen wij er alles aan om de leerlingen bij de les te houden. Daar zijn verschillende oplossingen voor.

Jamf

Jamf is ons mobile device managementsysteem (MDM); het systeem dat we gebruiken om de iPads van onze leerlingen te beheren en zo het onderwijsproces optimaal te ondersteunen. Dankzij dit systeem kan de school van tevoren of tijdens de les:

  • Educatie-apps automatisch op de iPad installeren;
  • Niet-educatie apps onzichtbaar maken;
  • Documenten verspreiden die tijdens de les nodig zijn;
  • De iPad in toetsmodus zetten.

Jamf Parent

Jamf Parent is een gratis iPhone-, iPad-, Apple Watch- en Android-app waarmee je als ouder/verzorger de iPad van je kind(eren) kunt beheren. Met Jamf Parent kun je apps en apparaatfunctionaliteiten op de apparaten van je kind(eren) beperken en toestaan. Je kunt de apparaten van je kind(eren) alleen met Jamf Parent beheren gedurende de perioden die door de ICT-afdeling van de school zijn opgegeven.

In deze video zie je hoe je de iPad van je kind(eren) kunt koppelen aan Jamf Parent.

Video afspelen

Omdat nog niet alle apparaten gekoppeld zijn aan Jamf, kan het zijn dat u de Self Service app niet ziet op de iPad van u kind. Deze zal dan eerst gekoppeld moeten worden aan onze Jamf omgeving. Mochten er nog vragen zijn over de Jamf Parent app kunt u deze stellen via ihelp@tabor.nl

Apple Klaslokaal

Tijdens de les kan de docent via het programma Apple Klaslokaal de iPad’s beheren. Zo kan de docent de iPad’s van de leerlingen tijdens de les ‘vast’ zetten in bepaalde apps. Dit programma maakt het voor de docent ook mogelijk om tijdens de les te zien wat de leerlingen daadwerkelijk open hebben staan en indien nodig bij te sturen als ze van de gemaakte afspraken afwijken. Meer informatie over Apple Klaslokaal, en de mogelijkheden van dit programma, lees je op deze website.

Hulp nodig?

Elke Tabor locatie heeft een eigen ICT-afdeling. Deze medewerker(s) staan altijd klaar om alle leerlingen te helpen met ICT- en iPad gerelateerde vragen.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Meer lezen...

Somtoday inloggegevens of wachtwoord vergeten

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

De iPad als hulpmiddel

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Printen op school

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Handleiding privacy module Somtoday

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Activeren of herstellen ouderaccount (Zermelo)

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Niet gevonden wat je zocht?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?