Wil je graag bij ons op school komen? Dan is deze pagina voor jou en je ouder(s)/verzorger(s). Jullie lezen hier hoe je je kunt aanmelden en welk toelatingsbeleid wij hanteren.
Centrale aanmeldweek voor de brugklas
Het aanmelden voor schooljaar 2025-2026 vond plaats in de centrale aanmeldweek van 25 t/m 31 maart 2025. Hebben jij en je ouder(s)/verzorger(s) de aanmeldweek gemist en wil je je alsnog aanmelden voor de brugklas van schooljaar 2025-2026? Dan kunnen jullie mailen naar wf-aanmelden@tabor.nl.
LET OP: Aanmeldingen worden pas aangenomen nadat deze via het officiële aanmeldformulier zijn gedaan. Een telefonische aanmelding is dus niet voldoende.
Inschrijving brugklas 2024-2025
De inschrijvingstermijn voor de brugklas van schooljaar 2024-2025 is inmiddels voorbij. Wil je je nog aanmelden voor de brugklas van dit schooljaar? Neem dan contact op met onze locatie via werenfridus@tabor.nl of 0229 – 28 58 28.
Aanmelden voor leerjaar 2 en hoger
Wil je instromen en je aanmelden voor leerjaar 2 of hoger? Neem dan contact op met onze locatie via werenfridus@tabor.nl of 0229 – 28 58 28. Wij helpen jullie graag verder.
LET OP: Aanmeldingen worden pas aangenomen nadat deze via het officiële aanmeldformulier zijn gedaan. Een telefonische aanmelding is dus niet voldoende.
Aanmelding en toelating van leerlingen
Toelatingseisen brugklas
Het advies van de groep 8-leerkracht geldt als norm voor de toelating. Voor Werenfridus is dat dus minimaal een havo-advies. Naar overige testen en toetsen wordt niet gekeken voor de toelating bij ons op school.
- havo/vwo-klas → havo-advies, havo/vwo-advies
- atheneum-klas → vwo-advies
- gymnasium-klas → vwo-advies
Doorstroom heterogene brugklas
Zit je in schooljaar 2025-2026 in een havo/vwo-brugklas, dan krijg je vanaf de herfstvakantie bij een aantal vakken twee cijfers voor elke toets: één op havo-niveau en één op vwo-niveau. Zo ontdek je welke leerroute het beste bij jou past. Dit kan per vak verschillen, maar geeft jou, je ouders en je docenten een duidelijk beeld van waar je nu staat én waar je in kunt groeien.
Daarnaast spelen ook de DIA-toetsen voor taal en rekenen een belangrijke rol bij de niveaubepaling. Deze toetsen geven inzicht in jouw vaardigheden en helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor het vervolg van je schoolloopbaan.
Op deze manier krijg je de kans je talenten verder te ontwikkelen en werk je stap voor stap toe naar een leerroute die het beste aansluit bij jouw mogelijkheden.
Het schooladvies
Het schooladvies van de basisschool is leidend voor het VO (Voortgezet Onderwijs en dus ook het Tabor College). De VO-school mag wel hoger plaatsen als bijvoorbeeld de klassenverdeling dit vraagt maar niet lager. Lager plaatsen kan alleen op verzoek van de ouder(s)/verzorger(s) indien de VO-school hiermee instemt.
Het onderwijskundig rapport (OKR)
In de wet staat dat basisscholen voor elke leerling een OKR moeten inleveren bij de VO-school. In West-Friesland wordt de overdracht van dit OKR zoveel mogelijk digitaal gedaan via het DigiDoor-systeem.
Binnen het samenwerkingsverband VO West-Friesland zijn over de aanmeldprocedure afspraken gemaakt, die ook door de scholen van het Tabor College worden toegepast.