Leerhuis Exact

Leerhuis exact is blauw

De blauwe gangen en het blauwe leerpleinen zijn ‘het huis’ van de exacte vakken. Je vindt hier natuurkunde, scheikunde, biologie, informatica en wiskunde. We zijn trots op ons mooie laboratorium en de speciaal ingerichte lokalen waar we op veilige en verantwoorde wijze de lastigste practica en onderzoeken kunnen uitvoeren. Naast docenten en leerlingen vind je hier ook onze professionele en technische onderwijsassistenten (TOA’s) die helpen bij het voorbereiden en uitvoeren van de practica.

Je kunt ze herkennen aan de witte labjas en de (veiligheids)bril. Trots zijn we ook op onze prachtige computerlokalen met zeer moderne iMacs van Apple.

Video afspelen

3D printers

Werenfridus biedt onderwijs aan vanuit veel verschillende invalshoeken, waarbij we – voor zover mogelijk – mee gaan met de ontwikkelingen in de maatschappij. In de toekomst zal het gebruik van de 3D-printer steeds ‘normaler’ worden. We gaan toe naar een technologische verandering waarin iedereen zijn eigen producten zal kunnen printen. Door de leerlingen nu al in aanraking te brengen met de 3D-printer en met het ontwerpen van 3D-designs, hebben zij een mooie voorsprong op leerlingen die hier niet mee zijn ‘opgegroeid’.

Robotica Club Werenfridus

Technologie, programmeren en robotica nemen een steeds grotere plaats in binnen de samenleving. Daarom heeft meneer Schuckman van natuurkunde de Robotica Club opgestart. Je kunt dan een robot/rupsvoertuig van de grond af aan opbouwen, je leert een elektronische schakeling te maken die de motoren aandrijft en een microcontroller of microcomputer te programmeren. Hierna kun je je hele schooltijd blijven komen om verder aan je robot te bouwen of een ander initiatief te gaan maken. 

Er is een eigen bijdrage van € 50 voor de onderdelen (excl. batterijen of powerbank en USB-lader) maar daarvoor mag je dan ook als hij klaar is de robot mee naar huis nemen. Dus als je meer wilt weten van elektronica, programmeren en robotica meld je dan aan bij Robotica Club Werenfridus!

Het is een hobbyclub, je bent zelf verantwoordelijk voor je aanwezigheid. Wil je meedoen? Roboticaclub is iedere maandagmiddag in lokaal 42 na je laatste lesuur.

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?