Pre-University College

Kennismaken met het wetenschappelijk onderwijs

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft voor gemotiveerde leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die nader kennis willen maken met het wetenschappelijk onderwijs het Pre-University College ontwikkeld.

Dit Pre-University College (PUC) is een samenwerkingsverband tussen de Vrije Universiteit in Amsterdam en scholen in het voortgezet onderwijs in de regio. Werenfridus is lid van dit samenwerkingsverband.

Masterclasses

Om de leerlingen een optimaal aansluitend en tegelijk verrijkend programma te kunnen bieden, zijn er masterclasses ontwikkeld over zeer diverse onderwerpen. Deze masterclasses zijn inhoudelijk voorbereid door ontwikkelteams, bestaande uit docenten vanuit het voorgezet onderwijs en de VU. 

De leerlingen die de masterclasses zullen volgen, worden begeleid door een team van docenten van de VU.

Intellectueel en sociaal

Meedoen aan het Pre-University College bereidt de leerlingen voor op hun studie aan de universiteit en helpt ze om hun talenten te ontdekken en ontplooien. Maar ze worden wordt niet alleen intellectueel uitgedaagd: ook leren ze sociale vaardigheden die belangrijk zijn om goed te functioneren in onze diverse samenleving.

Enthousiasme

In de afgelopen jaren zijn er al heel wat leerlingen van Werenfridus afgereisd naar de VU om een masterclass te volgen. De een koos voor de masterclass ‘Het bijzondere brein’ en mocht een echt brein ontleden, de ander koos voor een masterclass waarin je erachter komt hoe Starbucks Coffee Company zo groot is geworden. 

Wat bij alle leerlingen hetzelfde is, is het enthousiasme waarmee ze de masterclasses hebben gevolgd. Daarnaast hebben ze ook kennis kunnen maken met het wetenschappelijk onderzoek, wat ze hielp met het opzetten van hun eigen profielwerkstuk op Werenfridus.

Oriëntatie

Als school vinden we het belangrijk dat leerlingen zich verder kunnen ontwikkelen, op het vwo al kennis kunnen maken met wetenschappelijk onwijs en zich hierdoor beter kunnen gaan oriënteren op een vervolgstudie. En dat is precies de reden waarom we het Pre-University College aanbieden. 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?