Kennisbank

Bibliotheek

In de bibliotheek kun je boeken en andere materialen lenen. Voor dyslectische leerlingen is er een toets-iPad beschikbaar.

Openingstijden

De bibliotheek is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Aura, online catalogus bibliotheek

In Aura, de online catalogus van de bibliotheek, kun je alle boeken en andere materialen vinden die je in de bibliotheek kunt lenen. Hier vind je ook de Aanwinstenlijsten met de nieuwste boeken en de nieuwste Themalijsten. Op dit moment met een overzicht van de boeken van Wereldoorlog II. Klik hier om naar Aura Online te gaan.

Aura Library app

Bij de online catalogus vind je ook informatie over het downloaden van de Aura Library App. Met de Aura Library app kun je Aura Online gratis en overal bereiken met je smartphone en/of tablet.

• Zoeken + Uitgebreid zoeken: hier kun je een zoekopdracht invullen. Je kunt daarna lezen waar het boek over gaat en kijken of het boek is uitgeleend en wanneer het weer terugkomt.
  • Websites: diverse links naar o.a. universiteitsbibliotheken. Erg handig bij het maken van je profielwerkstuk!
  • Mijn AuraSpace: de eerste keer moet je een account aanmaken. Vul alles in en gebruik voor het pasnummer je leerlingnummer. Vervolgens kun je met je inlognaam en wachtwoord inloggen.

Je komt na het inloggen bij de eigen uitleengegevens en je kunt nu zelf de uitleentermijn van het boek verlengen.

i   Informatieknop

Deze knop zie je bovenaan bij het gezochte en gevonden boek. Als je klikt op deze knop vind je:

• korte bespreking van het boek
  • uitgeversinformatie
  • recensies
  • uittreksel

Verlengen en reserveren

Verlengen en reserveren is gratis en kan op drie manieren:

1. Met de Aura Library app
  2. Online met Aura, de online catalogus van de bibliotheek
  3. Bij de balie in de bibliotheek

Verlengen is één keer mogelijk, voor een periode van 3 weken. Verlengen kan bij de balie zonder het boek mee te nemen. Reserveren kan ook, echter alleen voor de boeken, die uitgeleend zijn. Via de Tabor-mail krijg je bericht dat het boek is binnengekomen. Bij mijn Aura Space en de Aura Library app kun je ook je privé mail invullen, dan wordt het bericht naar beide e-mailadressen gestuurd. Let op: als een boek in de bibliotheek aanwezig is, kun je het niet reserveren. Je kunt het dan gewoon ophalen.

Boete: Voor te laat ingeleverde boeken geldt een boete van 0,15 cent per boek per schooldag, met een maximum van 5 euro per boek.

Regels van de bibliotheek

• Je hebt je schoolpas nodig voor het lenen, verlengen en reserveren van boeken
  • Je mag op zachte toon met elkaar praten.
  • Je mag niet eten en drinken in de bibliotheek.
  • Telefoneren mag niet in de bibliotheek.

Alle andere regels in school gelden natuurlijk ook in de bibliotheek

Niet gevonden wat je zoekt?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Meer lezen...

Passend onderwijs

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Decanaat

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

LHBT & Gender Sexuality Alliance (GSA)

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Instanties buiten de school

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Niet gevonden wat je zocht?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?